Dagens programI dag 10-20

Bayan trives i Mongoliet

9. december 2014

Bayan trives i Mongoliet

Prezewalskihesten blev udryddet i naturen i 1969, men siden 2008 er en del heste blevet genudsat i Mongoliet. En af disse er hoppen Bayan, der er født i GIVSKUD ZOO. Nu er der godt nyt fra Mongoliet.


I juli måned blev przewalskihoppen Bayan sendt til et reservat i Gobiørkenen i Mongoliet. Bayan blev født i GIVSKUD ZOO i 2010 men er nu en del af et genudsætningsprojekt, der skal sikre en levedygtig bestand af przewalskiheste i naturen. Her fem måneder senere har vi modtaget billeder af hende og de to hopper, hun rejste derover sammen med. Meldingen er, at de 3 heste trives i de nye omgivelser. Lige nu går de stadig i en akklimatiseringsindhegning. Men hvis de fortsat trives, når vinteren er overstået, vil de til foråret blive sluppet fri og leve som vilde heste i Gobi.

Måske får Bayan endda beslægtet selskab næste år. GIVSKUD ZOO har nemlig netop doneret endnu en hoppe til Prag Zoo, der står for transporterne af przewalskiheste til Mongoliet.

Læs hele historien om Bayans tur til Mongoliet her: http://www.givskudzoo.dk/page4418.aspx?recordid4418=50

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.