Dagens programI dag 10-20

Araer i ny voliere

8. juli 2020

Araer i ny voliere

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs soldateraraer og blåstrubede araer har fået nye omgivelser i form af en nybygget voliere.


To af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs ara-arter er rykket ind i nye omgivelser. Over de seneste måneder er der bygget en helt ny voliere til fuglene, og nu har de taget den i brug.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu har en ny stor voliere til fuglene. De har fået meget mere plads, og det giver de store fugle bedre mulighed for at få lidt luft under vingerne. Vi vil desuden gerne tilføje yderligere to blåstrubede araer for at hjælpe avlsprogrammet for denne kritisk truede art, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Nysgerrige og skeptiske
Mens de grønne soldateraraer var nysgerrige og relativt hurtigt fløj ud for at undersøge hele volieren, da byggeriet stod færdigt, og der kunne åbnes for fuglene, var de to blåstribede araer mere skeptiske ved synes af de nye omgivelser.

- Det er faktisk ret sjovt, at de blåstribede var så forbeholdne, for de plejer ellers ikke at holde sig tilbage. Da vi havde den tidligere voliere, kaldte vi dem udbryderkongerne, fordi de fandt ud af, hvordan døren ind til volieren kunne åbnes, og derfor måtte vi beskytte døren med en ekstra sluse, så vi var sikre på, at de ikke stak af, forklarer biologen og tilføjer:

- Men det er nu alligevel ikke så overraskende. For de blåstrubede araer er ikke så vilde med, når der sker noget nyt. De skal som regel lige have en chance for at føle sig trygge. Det gør de heldigvis nu.

Volieren ligger langs siden af kæmpeodderanlægget på P3.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.