Åbent i dag: 10-17

Araer forsøger at bryde ud

16. maj 2019
Højst usædvanligt har to blåstrubede araer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fundet ud af, hvordan de kan forsøge at bryde ud af deres voliere. Den faste dyrepasser har aldrig set andre araer gøre det før.

For godt to måneder siden ankom to blåstrubede araer til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og efter fire uger i karantæne blev de placeret i parkens voliere til araer på P3.
Til at begynde med sad de to blåstrubede araer ganske tæt ved lågen ind til deres voliere, når dyrepasser Francois Lemonnier kom med mad. Og de søgte også mod indgangslågen og låsen.

- Først tænkte jeg jo bare, at de var utålmodige efter at spise. Men nu ved, at de ikke har siddet og ventet på mad, de har siddet og holdt øje med mig og observeret det jeg gjorde, når jeg låste op for volieren, åbnede og lukkede døren og låste volieren af igen, forklarer dyrepasseren.

Åbner selv slusen
For at araerne ikke skulle sidde lige foran lågen og låsen ind til volieren, blev der etableret en sluse mellem indgangslågen og anlægget. Slusen består af et gitterrum med en dør, som holdes lukket af et lille metalstykke. Det skal løftes lidt, når slusedøren ind til volieren skal åbnes.
Og netop det fandt araerne også hurtigt ud af at gøre. Og så var de pludselig inde i slusen og tilbage ved indgangsdøren til volieren.

- De har simpelthen holdt øje med mig og observeret mine bevægelser. Og så har de kopieret dem. Vi har også set araerne samarbejde om låsen i den store dør, hvor den ene ara har forsøgt at dreje låsen, mens den anden har forsøgt at trykke håndtaget ned, fortæller Francois Lemonnier.

Adfærd kræver høj intelligens
Selvom dyrepasseren har passet araer i mange år, og selvom der har været 15-16 forskellige fugle fra forskellige arter i parkens voliere i hans tid, har Francois Lemonnier aldrig set lignende adfærd.

- Det vidner om utrolig høj intelligens hos araerne, når de observerer, hvad jeg gør og så forsøger at efterabe. Vi har haft mange fugle, men de har aldrig forsøgt at bryde ud.

Selvom de giver det et ihærdigt forsøg, mener dyrepasseren ikke, at det vil lykkes dem at bryde ud.

- Låsen kan kun åbnes med nøgle udefra. Så hvis de skal ud, skal de lære at dirke den op, måske med en pind, griner han.

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.