Dagens programI dag 10-20

Alpakaer skifter plads

8. maj 2019

Alpakaer skifter plads

Det var en lidt krævende flytning, men det lykkedes dyrepasserne at rykke alpakaerne til en nyt anlæg – og fremover kan de opleves ved siden af Bondegården på P3.


Der var stort set ingen samarbejdsvilje fra alpakaernes side, da en gruppe dyrepassere fra morgenstunden gik i gang med at flytte dyrene fra et anlæg til et andet.

- Det er forståeligt og forventeligt. De er ikke så modige, så når der sker noget uventet, går de lidt i baglås. Derfor er vi flere, der arbejder sammen om opgaven, og vi sørger for at give dyrene tid og plads, så vi så vidt muligt kan undgå stress, siger dyrepasser Francois Lemonnier.

Spyttede på hinanden
Det var dyrepasserne Francois Lemonnier og Jette Nørgaard, der tog den hårdeste tørn ved flytningen. For at gennemføre flytningen skulle dyrepasserne genne alpakaerne fra deres anlæg og ind i en ventede trailer. Og dyrene ville overhovedet ikke gå derind. I stedet stod de stille, lagde sig ned og stod med ryggen til traileren.

- Til sidst var vi nødt til at tage ved dem og skubbe dem ind i vognen i stedet for bare at vente på, at de selv gik ind. Det fik alpakerne til at spytte på hinanden, og da jeg så skulle have fat i dem, blev spyttet gnedet af i mit tøj. Og eftersom deres spyt ikke er mundvand men decideret maveindhold, lugter det ikke ret godt. Så kollegerne holdt afstand til mig resten af dagen, griner Francois Lemonnier.  

Del af større rokade
Alpakaerne flytning er en del af en større rokade i parken. De er flyttet fra deres gamle anlæg, hvor de gik med yakokser og æsler. Nu er de rykket til et anlæg mellem Bondegården og kæmpeoddernes udeanlæg på P3.
På sigt er det så meningen, at nilgaier og hjorteantiloper skal rykke ind i alpakaernes gamle anlæg.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.