Åbent i dag: 10-17

16 kalkuner er landet i Nordamerika

20. august 2019
En nye art er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Fremover kan gæster opleve kalkuner, når de på safariruten rundt i parken passerer det nordamerikanske område.

I de første par dage efter flytning til deres nye anlæg gik kalkunerne i et lille indhegnet hjørne ved stalden i det nordamerikanske område i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Fuglene skulle lige have chancen for at se deres nye omgivelser an og vænne sig til området. Så de kunne benytte deres stald og et hjørne af det store udeområde, hvor de kunne gå i fred og ro, siger parkens dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Nu er der blevet åbnet ved hegnet, så fuglene kan bevæge sig ud på den nordamerikanske prærie – en del af parken som kalkunerne skal dele med de store amerikanske bisonokser.

- Det er indtil videre gået stille og roligt. Selvfølgelig kan der være lidt nysgerrighed både fra kalkuner og bisoner. Det må vi holde øje med i den første tid, men vi forventer ikke det giver ballade - området er så stort, så de kan sagtens gå hver for sig og ikke komme i karambolage, forklarer dyrlægen og tilføjer:

- Der er også stadig en høj strømtråd et stykke fra stalden, som holder bisonokserne væk fra fuglene. Så kalkunerne kan søge læ både der og i plantegrupperne i anlægget, hvor bison heller ikke kan komme.

Ekstra oplevelse for parkens gæster
Den nye flok består af 16 kalkuner, seks hanner og ti hunner. Tanken er, at deres ankomst vil tilføre ekstra liv til området.

- Vi har allerede anlæg, hvor vi har flere dyrearter gående sammen, blandt andet i vores sydamerikanske område og på et par afrikanske savanner. Så vi håber, at kalkunerne vil give en ekstra oplevelse for gæster, som kører gennem området, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Dyrlægen er heller ikke bekymret for, at det vil blive et problem med fuglene og bilerne, der passerer; 

 

- Vejen finder fuglene nok ikke så interessant, men det kan da godt være vores gæster må holde tilbage for kalkunerne engang imellem, når de først har fundet sig til rette i anlægget. Ligesom vi af og til må gøre, når bisonokserne blokerer vejen og ikke lige flytter sig. 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.