Dagens programI dag 10-20

Årsagen til Samsons død fundet

11. januar 2016

Årsagen til Samsons død fundet


I sommer døde GIVSKUD ZOOs nok mest populære dyr. Gorillaen Samson blev omkring de 45 år og døde af hjertestop.Gorillaen blev efter sin død sendt til Naturhistorisk Museum i København, hvor han blev obduceret af hjerte- og dyrlæger. "Der var ingen tegn på blodpropper. Hans hjerte var simpelthen bare holdt op med at slå," fortæller dyrlæge i GIVSKUD ZOO, Ditte Sandgreen.
Hjertet indgår nu i et stort verdensomspændende forskningsprojekt, der omhandler hjertesygdomme hos de store menneskeaber. Resten af Samson blev efter obduktionen overdraget til museet. Her forventes skelettet af ham at blive udstillet om fem år, når det nye naturhistoriske museum står klar.

Bindevæv i hjertekammer
Billedet viser et tværsnit af Samsons hjerte. "I hjertemuskulaturen er der nogle hvide områder, kaldet bindevæv. Bindevæv er ikke særlig elastisk, så har man meget af det, bliver hjertet mere stift og får sværere ved at slå," forklarer dyrlæge Ditte Sandgreen.
På grund af det dårlige hjerte fik Samson hjertemedicin i de sidste par år af sit liv.
Ditte Sandgreen understreger dog, at Samson havde det godt til det sidste:
"Han var velnæret og indtog føde indtil sin død. Under obduktionen fandt man hele fem kg mad i mavesækken."
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.