Dagens programI dag 10-20

Årets tredje bongokalv

13. august 2020

Årets tredje bongokalv

For tredje gang i 2020 er flokken af bongoantiloper i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA forøget med en lille ny.


Der var en glædelig overraskelse i vente til dyrepasser Villy Vinding, da han onsdag den 12. august mødte ind på job i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Her var der nemlig i løbet af natten blevet født en lille ny bongo. Og så ovenikøbet på parkens egen 51 års fødselsdag.

- Det var ventet med den lille, og vi vidste godt, at det var oppe over med fødslen. Det er altid dejligt at møde ind og se, at der er nye unger i staldene. Og især hos bongoerne, som er så sjældne, siger bongoernes faste dyrepasser.

En lille hun
Allerede på dagen, hvor kalven blev opdaget, sørgede dyrepasserne for at chipmærke og kønstjekke den. Op ad formiddagen slusede Villy Vinding kortvarigt moren fra, så det var muligt at tilse den lille kalv.

- Den lader til at have det rigtig godt. Den har fået et vitamin- og mineraltilskud og er chipmærket, så vi kan holde overblik over flokken. Det viste sig, at den lille ny var en hun, så det er jo også positivt, siger Villy Vinding.

Ro med mor i de første uger
Ifølge dyrepasseren vil der gå nogle uger, før parkens gæster kan opleve den lille kalv.

- Hun skal lige have tid til at lære at stå på benene og følge med sin mor rundt. Og moren skal være tryg i at have kalven med ud i anlægget. Så vi vurderer løbende, hvornår det bliver muligt. Men det skulle nu nok kunne lade sig gøre at møde bongokalven, inden vi lukker for sæsonen, siger dyrepasseren.

Den nyeste kalv er den tredje kalv, der er født hos bongoantiloperne i 2020, og dermed er flokken nu oppe på ni dyr.

 

 


 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.