Dagens programI dag 10-18

Årets første gedekid er femlinger

21. april 2022

Årets første gedekid er femlinger

Hele fem unger blev det til, da årets første gedekid blev født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.


Torsdag den 21. april blev dagen, hvor årets første kid hos dværggederne blev født. Og der blev født hele fem styk på en gang.

- Det er ret usædvanligt. Det sker sjældent og oftest ser vi tvillinger og trillinger. Når der er så mange kid, går det ud over størrelsen på dem og de er ikke helt så modstandsdygtige, som hvis de har haft bedre forhold for at vokse inden fødslen, så det er en bedre ide at satse på færre, lidt større kid, fortæller dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

Tilset og mærket
Sammen med dyrepasser Jette har dyrlægen tilset ungerne. De er blevet sundhedstjekket, kønstjekket, har fået vitaminer og et øreklip, så de er til at kende fra hinanden.

- Der er lidt forskel på størrelse og huld, og et par af dem er små i forhold til normalen, men ellers lader de til at være friske og søger mors mælk. Der er fire hanner og en enkelt hun i dette første kuld, siger dyrlægen.

Flere unger på vej
De første dage efter fødslen bliver de små unger inde i stalden sammen med deres mor, men efterhånden som de bliver mere sikre på benene og kan følge med hende ud, kan gæster møde de nyfødte kid i anlægget.

- Det er stadig lidt koldt, især om morgenen, så vi skal være sikre på, at de kan finde ud af at komme hen til mor og få varmen og få mælk. Et så stort kuld som det her kræver lidt ekstra omsorg, hvis der skal være håb for at de alle klarer sig, siger Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Og så venter vi i øvrigt flere kid; der er nogle af hunnerne, der er ved at være klar til fødsel. Så det skal nok blive en livlig maj måned hos dværggederne, når kiddene rigtig leger og løber rundt.

 Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.