Dagens programI dag 10-20

Åbne bagagerum hos løverne

16. juli 2018

Åbne bagagerum hos løverne

Af og til bliver GIVSKUD ZOOs vagtledere nødt til at hjælpe gæster i løveanlægget. Det sker nemlig, at gæster indimellem ved et uheld får åbnet bagagerummet, mens de kører inde ved rovdyrene.


- Hallo, Mikael. Der er bil inde ved løverne, der holder med bagklappen åben. Der er ikke personer uden for bilen, men de dytter.

GIVSKUD ZOOs vagtleder Mikael Hansen sætter kurs mod løveanlægget, så snart han bliver kaldt over radioen. Der går kun få minutter, før han kalder igen;

- Så er bagageklappen lukket, siger vagtlederen.

Det sker ikke tit. Men af og til må GIVSKUD ZOOs vagtledere rykke ud for at lukke bagagerum på biler, der er i løveanlægget.

- Moderne biler er jo udstyret med masser af knapper, også til at åbne bagagerummet. Og dem kan man jo få åbnet ved et uheld, siger vagtlederen.

Altid vagtlederens ansvar
Det er vagtlederen, der er ansvarlig i parken, og derfor er det altid ham, der skal sørge for at hjælpe gæsterne, hvis deres bagagerum bliver åbnet ved et uheld ind ved løverne.
Opgaven bliver løst alt efter hvor i anlægget, det sker, hvor løverne befinder sig, og hvilken type bil der er tale om.

- Ved nogle biler kan vi nærmest bare stikke armen ud af vinduet i vores eget køretøj og så lukke bagagerummet. Andre gange kører vi ind i en minibus, hvor vi kan åbne sidedøren for så at lukke bagsmækken. Vi kan også blive nødsaget til at skulle helt ud af bilen. Det vigtigste er, at vi hele tiden har blik på løverne, og har køretøjer der kan skærme for dem, så vi kan hjælpe gæsterne, forklarer vagtleder Mikael Hansen. 

Bliv altid i bilen – og dyt
Løver er store rovdyr, og derfor er det vigtigt, at alle døre og vinduer på biler i løveanlægget holdes lukket.
Hvis uheldet alligevel er ude, og bagageklappen smækkes op, skal man aldrig selv forsøge at lukke den.

-  Vi har erfaring, vi har altid traktorer i anlægget, og vi kan ret hurtigt samle flere køretøjer og mandskab. Så man skal aldrig selv forsøge at lukke åbne bagagerum, siger Mikael Hansen og tilføjer:

- Bliv i bilen og dyt for hjælp. Så skal vi nok tage os af det. 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.