Dagens programI dag 10-18

Gråpapegøje

(Psittacus erithacus)

Højde
28-39 cm
Længde / vægt / vingefang
23-26 cm
Vægt / antal æg
402-490 g
Vægt / antal æg
2-3 Stk./Eggs
Drægtighed / inkubation
21-30 Dage/Days/Tage
Kontinent
Afrika
Art
Fugle
Status
Truet
Føde
Frugt og frø

Levested
Det typiske levested vil være tæt skov. Gråpapegøjerne findes dog også i mange andre habitattyper, det kan for eksempel være mangrove, savanne med træbevoksning og endda i haver. Gråpapegøjerne er meget selskabelige fugle. Ofte samles de i store flokke for at sove, blandt andet er der før i tiden er der set eksempler med op til 10.000 fugle. I løbet af dagen vil papegøjerne ofte søge føde i mindre grupper på op til 30 fugle.

Udseende
Gråpapegøjerne er overvejende grå med en mørkegrå farve på svingfjerene og en lysegrå mave. Fjerene på den øverste del af kroppen har en lys kant, hvilket giver et flot farvespil. Halefjerene er korte og røde. Gråpapegøjerne er mellemstore papegøjer med en længde på 32 cm til 40 cm.

Føde
Menuen består af frugter, frø og kerner. Papegøjerne bruger deres kraftige sorte næb til at knække kerner og nødder. Når skallen er knækket, bruger de tungen og den øverste halvdel af næbbet til at skille det spiselige fra det ikke-spiselige.


Reproduktion

Papegøjernes reder findes i huler i træerne, ofte findes de mellem 10 og 30 meter over jorden. Gråpapegøjerne yngler for det meste alene, men kan godt danne løse kolonier i yngleperioden. Hunnen lægger to til fire æg, som hun selv ruger ud. I den periode hvor hunnen ruger æggene ud, sørger hannen for at give hende mad og vand. Når æggene er klækket, hjælpes hannen og hunnen ad med at passe ungerne.

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.