Dagens programI dag 10-17

Gråpapegøje

(Psittacus erithacus)

Højde
28-39 cm
Længde / vægt / vingefang
23-26 cm
Vægt / antal æg
402-490 g
Vægt / antal æg
2-3 Stk./Eggs/Eier
Drægtighed / inkubation
21-30 Dage/Days/Tage
Alder
50
Kontinent
Afrika
Art
Fugle
Status
Truet
Føde
Frugt og frø

Vil du møde gråpapegøjerne? Køb billet

Man sover bedst i flok

Gråpapegøjen findes typisk i tæt skov i det centrale Afrika. De kan dog også leve i andre habitattyper, som for eksempel mangrove, savanne med træbevoksning eller endda i haver. Gråpapegøjen er en meget selskabelig fugl. Ofte samles fuglene i store flokke for at sove og der er før i tiden set eksempler på op til 10.000 fugle sammen. I løbet af dagen vil papegøjerne dele sig op og søge føde i mindre grupper på op til 30 fugle.

Grå men ikke kedelig
Gråpapegøjen er ikke specielt farverig. Den er overvejende grå med en mørkegrå farve på svingfjerene og en lysegrå mave. Fjerene på den øverste del af kroppen har en lys kant, hvilket giver et flot farvespil. Halefjerene er korte og røde. Gråpapegøjen er en mellemstor papegøje med en længde på 32 cm til 40 cm.

God til at knække kerner og nødder
Menuen består hovedsagligt af frugter, frø og kerner. Papegøjen bruger sit kraftige sorte næb til at knække kerner og nødder. Når skallen er knækket, bruger den tungen og den øverste halvdel af næbbet til at skille det spiselige fra det ikke-spiselige.


Til døden os skiller
Papegøjernes reder findes i huler i træerne, ofte laves de mellem 10 og 30 meter over jorden. Gråpapegøjen danner par for livet og holder derfor sammen hele ynglesæsonen. Papegøje-parrene yngler for det meste alene i hvert deres træ, men kan godt danne løse kolonier i yngleperioden. Hunnen lægger to til tre æg, som hun selv ruger ud. I den periode hvor hunnen ruger æggene ud, sørger hannen for at give hende mad og vand. Når æggene er klækket, hjælpes hannen og hunnen ad med at passe ungerne.

 

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.