Soldaterara

(Ara militaris)

Højde
70-71 cm
Længde / vægt / vingefang
34-38 cm
Vægt / antal æg
970-1140 g
Vægt / antal æg
2-3 Stk./Eggs
Drægtighed / inkubation
25-28 Dage/Days/Tage
Kontinent
Sydamerika
Art
Fugle
Status
Sårbar
Føde
Frø og frugter

Truet i naturen

Der findes tre underarter af lille soldaterara. Den underart, du kan opleve i GIVSKUD ZOO, kommer fra Mexico. De to øvrige underarter kommer fra Sydamerika. I hele udbredelsesområdet er bestanden af lille soldaterara klassificeret som 'sårbar'. Den underart, vi har i GIVSKUD ZOO, findes stadigvæk i det nordlige Mexico, men i det sydlige Mexico er den udryddet hovedsagelig på grund af handel med kæledyr.


Glad for klipper

I naturen lever den lille soldaterara af frugter, bær, frø og nødder. Den findes i forholdsvis tørre, løvfældende skove i 600 til 2600 meters højde. Her foretrækker den områder med skrænter af for eksempel ler eller sandsten. Den lille soldaterara laver huler i skrænterne, som den bruger til redeplads og hvilested. Den kan også lave rede i en hul træstamme.


Succes med ny redekasse

I GIVSKUD ZOO har vi en han og en hun, som begge kommer fra Antwerpen Zoo. De kom hertil i henholdsvis 1994 og 1997. Arapapegøjer danner par for livet, og de to papegøjer har dannet par, siden de blev bragt sammen. Parret har aldrig vist interesse for de redekasser og hule træstammer, som benyttes af de andre araer i deres fælles anlæg. Det fik dyrepasser François Lemonnier til at kontakte Antwerpen Zoo i Belgien for at få en tegning af deres redekasser. De er anderledes end kasserne her i parken, og da François fik lavet en ny kasse efter de belgiske anvisninger, skete der pludselig noget; efter fuglene fik ny redekasse har de ynglet flere gange. Dette er af stor betydning, fordi ungerne er efterkommere af vildtfangne papegøjer. De blev konfiskeret i 1987 sammen med 32 andre soldateraraer, der blev sendt ulovligt fra Mexico til Holland. Ungerne er derfor vigtige i det europæiske avlssamarbejde for lille soldaterara.

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.