Dagens programI dag 10-18
Når et dyr dør, lever andre dyr af det. Og derved skaber død liv. Kom tæt på livets cyklus i Dødens hytte i GIVSKUD ZOO.

Dødens Hytte

Kom tæt på livets cyklus i GIVSKUD ZOO og følg processen efter et dyr dør - og andre dyr spiser det - i Dødens Hytte.

Når et dyr dør, forsvinder det ikke bare. Det bliver en fødekilde for andre dyr, som altså får mulighed for at hente næring. Og derved skaber død mulighed for liv.
Vi går tæt på processen og undersøger, hvilke dyr der henter næring i døde dyr. Det kan for eksempel være insekter, ræve og store fugle. 


Rigtig mange dyr i vores økosystem lever af døde dyr. Derfor er det vigtigt, at de har noget at leve af. Og faktisk er vi lidt for gode til at rydde op og fjerne døde dyr fra naturen i Danmark. Det presser ådselsædere, som får sværere ved at finde mad.
Så hvis man opdager et dødt dyr i naturen, er det vigtigt at lade det ligge, fordi man derved giver ådselsæderne en hjælpende hånd - og dermed en håndsrækning til biodiversiteten i Danmark. 

 

Du kan følge med i processen fra Dødens Hytte, som du finder ved området mellem dinosaurlejren på P3 og spisestedet Baobab på P2.


Besøg GIVSKUD ZOO og udstillingen Dødens Hytte. Køb billet online hjemmefra og spar penge. 

Køb billet 

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.