Dagens programI dag lukket

Vilde vandhuller

21. og 22. maj 2022
Tag med på tur i parkens fredede mose og gå på opdagelse mellem sivene. Oplev det dyre- og planteliv, der trives der og kig på smådyr under lup.  


Vilde vandhuller

Det kribler og krabler i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA lørdag den 21. og søndag den 22. maj 2022, når vi inviterer dig på ekspedition til vores vilde vandhuller.
Her kan du komme med på en guidet tur ud i vores fredede moseområde, se hvad der gemmer sig mellem sivene og udforske dyr og planter ved vandhullet.


Køb billet online

Kom med i mosen

Hver dag under eventen kan børn og voksne komme med ud i GIVSKUD ZOOs fredede mose.
Vi skal kigge på mosens beboere og tømme insektfælder. Desuden indsamler vi vanddyr, som vi kigger på under lup. 
Vil du med, så husk gummistøvler, da mosen godt kan være et vådt sted, selvom vi tager en tør rute.

 

Fang vanddyr

Vær med til at fange smådyrene, der lever i vandhullet. Hver dag kan man låne waders, støvler og fiskenet, så man selv kan fange og identificere vanddyr. Man kan også låne lup og andet grej i event-teltet.

 

 
Få støtte til at hjælpe naturen på vej

Vandhullerne er en overset del af naturen i Danmark. I de seneste 60 år er to tredjedele af alle vandhuller forsvundet. Det er ærgerligt, da vandhullerne er levested for mange planter og dyr som for eksempel insekter, fisk, frøer, tudser og salamandere. Heldigvis er man begyndt at genoprette vandhullerne i Danmark. Det betyder, at dyrene allerede har fået lidt bedre levevilkår. 
Det er også blevet muligt at få støtte fra Naturstyrelsen som privat borger, hvis man selv ønsker at anlægge nye vandhuller på sin grund - og derved hjælpe naturen. 

 

 

Program

Lørdag den 21. og søndag den 22. maj
Kommer snarest
 
Alle aktiviteter foregår ved eventteltet bag ved Baobab på P2.

 

Kontakt: Formidler og biolog Cindy Sørensen, cs@givskudzoo.dk


De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.