Dagens programI dag lukket

Vilde vandhuller

17. til 19. maj 2019
Det kribler og krabler, når GIVSKUD ZOO har fokus på ”Vilde vandhuller”. Kom med på ekspedition i den vilde mose, og se hvad der gemmer sig mellem sivene.


Vilde vandhuller

I Store Bededagsferien den 17., 18. og 19. maj inviterer vi dig på ekspedition til vores vilde vandhuller. Her kan du komme med på en guidet tur ud i vores fredede moseområde og udforske dyr og planter ved vandhullet.

Kom med i mosen

Hver dag under eventen kan børn og voksne komme med biolog Finn Lillethorup fra Økolariet ud i GIVSKUD ZOOs fredede mose. Vi skal kigge på mosens beboere og tømme insektfælder. Desuden indsamler vi dyr og planter, som vi kigger på under lup. 
Vil du med, så husk gummistøvler, da mosen godt kan være et vådt sted, selvom vi tager en tør rute.

 

Fang vanddyr

Vær med til at fange smådyrene, der lever i vandhullet. Hver dag kan man låne waders, støvler og fiskenet, så man selv kan fange og identificere vanddyr. Man kan også låne lup og andet grej i event-teltet.


Vind flotte præmier

Dagligt holder vi den spændende konkurrence: Vild med vanddyr. Her kan du teste din viden om vandhullets dyr og planter - og vinde fine præmier, hvis du gætter rigtigt. Der er mulighed for at vinde to gange dagligt. Vinderne udtrækkes ved event-teltet kl. 13.15 og 15.15.

 
Få støtte til at hjælpe naturen på vej

Vandhullerne er en overset del af naturen i Danmark. I de seneste 60 år er to tredjedele af alle vandhuller forsvundet. Det er ærgerligt, da vandhullerne er levested for mange planter og dyr som for eksempel insekter, fisk, frøer, tudser og salamandere. Heldigvis er man begyndt at genoprette vandhullerne i Danmark. Det betyder, at dyrene allerede har fået lidt bedre levevilkår. 
Det er også blevet muligt at få støtte fra Naturstyrelsen som privat borger, hvis man selv ønsker at anlægge nye vandhuller på sin grund - og derved hjælpe naturen. 

 

 

Program

11:00-15.15: Konkurrence: Vild med vanddyr

11:00-16:00: Lån waders og fang vanddyr i mosen

11.00-16.00: Se på vanddyr under lup

12:00 og 14:00: Kom med på tur i mosen og tøm insektfælderne – med naturvejleder Finn Lillethorup

13:00 og 15:00: Vi zoomer ind på dagens fangst, kom og se med – med naturvejleder Finn Lillethorup

13.15 og 15.15: Udtrækning af dagens vindere

Kontaktinformation:

Formidler Katrine Elkjær, kel@givskudzoo.dk

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.