Dagens programI dag 10-16

Spis naturen

28. og 29. september 2019
Lad børnene lave æblesaft og kværne mel, leg sammen i halmlabyrinten, gå på opdagelse på høstmarkedet, nyd de lækre smagsprøver og bliv underholdt, når spillemænd og folkedansere optræder ved temadagene Spis naturen.  


Spis naturen

 

Overalt i naturen er der spiselige ting. I september kan du få gode fif til, hvilke lækre sager fra naturen du kan bruge i madlavningen.

 

KØB BILLET Online OG SPAR

 

Smag på naturen i Danmark

Dengang istidsjægerne først kom til Danmark, var de hovedsaglig jægere og samlere. De brugte den danske natur til at skaffe både kød, frugt og grønt.
Som tiden er gået har mange moderne danskere glemt, at vi i Danmark har en fantastisk natur, hvor man kan finde masser af mad, hvis man ved, hvor man skal lede. Lørdag den 28. til søndag den 29. september sætter GIVSKUD ZOO fokus på Danmarks spiselige natur, med eventen ”Spis naturen”.

 

Hvordan bruger jeg den danske natur?

Har du svært ved, at gennemskue, hvordan du selv skal bruge den danske natur, kan du få hjælp, for vi har kaldt eksperterne ind.

Kom og mød gourmetkokken Jesper Davidsen, der giver et bud på, hvilke danske råvarer man selv kan finde i naturen, og hvordan man bruger dem i praksis. Parken gæstes også af jæger Lars Graulund Hansen, der viser, hvordan man tilbereder vildt. Og selvfølgelig sørger de for smagsprøver.

  

Det er vigtigt at handle lokalt

De fleste danskere tyr til supermarkedet, når der skal ”jages og samles” i dag. De varer, vi finder i supermarkederne, kommer fra hele verden, og nogle gange sejles eller flyves de langt for at nå Danmark. Det udleder masser af CO2, der presser den globale opvarmning. For at skåne miljøet kan det derfor være en god ide at handle lokalt. Hvorfor vælge æbler sejlet fra New Zealand, hvis der ligger danske æbler lige ved siden af?
Ved eventen holder vi et stort høstmarked med lokale produkter for at sætte fokus på det at handle lokalt og støtte sit lokale miljø.

Boder ved høstmarkedet

Egholt Stalddørssalg

Egegård gårdbutik

Fary Lochan

Engmark is

Bjarne Søbye, Honning og jordbær

Knud Hyldahl, Blåbær

Skovgaards Delikatesser og Charcuteri i Jelling

Bølle æbler, Vonge
Gyldenlund, korn og mel, Give

Madværket Vejle

Lars Hansen, Gadbjerg, smagsprøver på stegt vildt mm.

Jesper Davidsen, kok, smagsprøver på diverse delikatesser fra naturen

Peer Høgsberg,  naturvejleder der fortæller om svampe
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA



Program:

11.00-16.00: Deltag i dagens konkurrence 

11.00-16.00: Smag på naturen - Danmarks æblehave - smag den nypressede æblesaft

11.00-16.00: Smag på naturen - Dit eget køkken - med gourmetkok Jesper Davidsen

11.00-16.00: Smag på naturen - Danmarks vildt - med jæger Lars Graulund Hansen

11.00-16.00: Smag på naturen - Danmarks svampe - med naturvejleder Peer Høgsberg

11.00-16.00: Høstmarked, smag og køb lokale produkter
11.00-16.00: Leg i halmlabyrinten

11.00-16.00: Kværn mel

11.30, 12.30, 13.30 og 14.30: Hør spillemænd og se folkedansere optræde

13.00: Hør om: Fermentering af fødevarer

14.00: Hør om: Svampe

16.00: Udtrækning af dagens konkurrencevinder



Køb billet og spar

 

 

Kontaktinformation:

Biolog Lasse Stærdal lss@givskudzoo.dk

 

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.