Dagens programI dag 10-18

Spis naturen

8. og 9. september 2018
Overalt i naturen er der spiselige ting. I september kan du få gode fif til, hvilke lækre sager fra naturen du kan bruge i madlavningen.


Spis naturen

Smag på naturen i Danmark

Dengang istidsjægerne først kom til Danmark, var de hovedsagligt jægere og samlere. De brugte den danske natur til, at skaffe både kød, frugt og grønt. Som tiden er gået har mange moderne danskere glemt, at vi i Danmark har en fantastisk natur, hvor man kan finde massere af mad, hvis man ved, hvor man skal lede. Lørdag den 8. til søndag den 9. september sætter GIVSKUD ZOO fokus på Danmarks spiselige natur, med eventen ”spis naturen”.

 

Hvordan bruger jeg den danske natur?

Har du svært ved, at gennemskue hvordan du selv skal bruge den danske natur, får du massere af hjælp under eventen, - GIVSKUD ZOO har nemlig kaldt eksperterne ind.

Kom og mød gourmetkokken Jesper Davidsen, der giver et bud på, hvilke danske råvarer man selv kan finde i naturen og hvordan man bruger dem i praksis. Parken gæstes også af jæger Lars Graulund Hansen, der viser hvordan man tilbereder vildt og muslinger over grill. Begge giver rig lejlighed til smagsprøver også. Får du selv blod på tanden, er det muligt at støde sit eget urtesalt, som man kan tage med hjem, helt gratis.

 

Kom med på svampetur

Synes du også det er lidt svært, det der med selv at finde sine egne svampe? Så tag med vores svampeekspert Peer Høgsberg på svampetur hver dag fra 10.15-12.00. Har du allerede samlet svampe, vil Per efter klokken 12.30 være behjælpelig med, at bestemme de svampe gæsterne selv medbringer. Ud over dette har Per sat sin svampeudstilling op, så der rig mulighed for at kigge og røre.

Vil du med på svampeturen så TILMELD DIG HER, turen koster 20kr./person.

 

Det er vigtigt at handle lokalt

De fleste danskere tyer til supermarkedet, når der skal ”jages og samles” i dag. De varer vi finder i supermarkederne kommer fra hele verden og nogle gange sejles eller flyves de langt for at nå Danmark. Dette udleder masser af CO2, der presser den globale opvarmning opad. For at skåne miljøet kan det være en god ide at handle lokalt, - Hvorfor vælge æbler sejlet fra New Zealand, hvis der ligger danske æbler lige ved siden af? Under eventen vil GIVSKUD ZOO afholde et stort høstmarked med lokale produkter, for at sætte fokus på det at handle lokalt og støtte sit lokale miljø.

  

Program:

10.30-12.00: Kom på svampetur med biolog Peer Høgsberg

12.00-16.00: Smag på naturen, - Dit eget køkken, med gourmetkok Jesper Davidsen

12.00-16.00: Smag på naturen, - Danmarks vildt, med jæger Lars Graulund Hansen

12.00-16.00: Lav dit eget urtesalt

12.00-16.00: Høstmarked, se og smag lokale økologiske produkter

12.30-16.00: Svampeudstilling

12.30-16.00: Medbring dine egne svampe og få dem bestemt


Kontaktinformation:

Biolog: Lasse Stærdal Simonsen, lss@givskudzoo.dk

 

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.