Dagens programI dag 10-20

Lav plads til naturen

19.  til 21. maj 2018
Giv naturen en hjælpende hånd - hjemme i din egen baghave. Under "Lav plads til naturen" i GIVSKUD ZOO kan du lære mere om den danske natur, og om hvordan vi kan skabe mere naturlige områder i Danmark. Du får også gode tips og ideer til, hvad du selv kan gøre i den egen have for dyrelivet.


Lav plads til naturen

Naturen har brug for mere plads

Over hele verden forsvinder naturområder, primært fordi der skal være plads til flere mennesker. Det sker også i Danmark, og det betyder, at vilde dyr og planter har det rigtig svært. Der er alt for få områder, hvor naturen kan få lov at være i fred og få lov at være lidt "vild", og det påvirker biodiversiteten.

 
Du kan hjælpe

I pinseferien har GIVSKUD ZOO fokus på, hvad du kan gøre for at hjælpe naturen hjemme i din egen have. Få tips og tricks til at hjælpe plante- og dyrelivet. Hør mere om hvad biodiversitet er, og hvorfor det er så vigtigt, at den fungerer.  

 

Besøg teltet ved vores vilde område

I GIVSKUD ZOO er der et stort område med masser af plads til naturen. Her finder du vores telt, og hver dag i pinsen kan du være med, når vores dygtige biologer fortæller om, hvordan man gør sin have vildere og giver mere plads til naturen derhjemme. Der vil også være en udstilling med foderbrætter, redekasser, insekthoteller og andet, som vi kan tilbyde dyrene i haven, så de får nemmere ved at klare sig.

Vind flotte præmier

Deltage i konkurrencen og vind dit helt eget Gardenlife pindsvinehus, så du kan have pindsvin i din egen have. Der er 2 huse på spil hver dag i pinsen, så der er gode vinderchancer.

 

Program

11.30-16.00: Byg din egen fuglekasse eller dit eget insekthotel for kun 20 kr. pr. stk. - lige til at tage med hjem i egen have

11.30-16.00: Se hvordan du laver plads til naturen i din have

11.30-16.00: Udstilling der viser, hvordan du kan hjælper dyrene hjemme i din have

11.30-16.00: Følg biernes liv i et bistade
15.30 Udtrækning af dagens hovedpræmier, der foregår ved gorillafodringen.

Alle aktiviteterne foregår ved teltet mellem P2 og P3 - over for anlægget med æsler, yakokser og alpakaer. 

Køb billet og spar pr. person

 

Kontaktinformation:

Biolog: Lasse Stærdal Simonsen, lss@givskudzoo.dkSådan kan du hjælpe hjemme eller i naturen

 

Hjælp bierne

Bierne er blandt de dyr i verden, der rammes hårdest, når naturen svinder ind. Mange danske biarter er udrydningstruede, og selv tamme honningbier har det hårdt. Ved eventen kan du kigge ind i en bifamilies bo og få inspiration til at hjælpe bierne. Du skal blot bruge en gammel thekande og lidt musselort. 

 
Hjælp fuglene
I mange skove bliver gamle og syge træer fældet og er erstattet af unge træer og buske. Men de gamle træer har huller og sprækker, som fugle, der yngler, benytter. Så når træerne forsvinder, får fuglene svært ved at finde steder at yngle. Du kan hjælpe fuglene; Byg din egen redekasse - og hæng den op derhjemme. 

Hjælp insekterne

Ligesom fuglene mangler insekterne et sted at bo. Mange insekter i Danmark er truede, både fordi de trues af sprøjtemidler, og fordi de mangler steder at overvintre. Førhen var der mange gamle træer og stammer i skovene, hvor insekterne kunne bo, men med vores intensive skovdrift og pæne parcelhushaver kniber det med at finde egnede steder. Du kan hjælpe insekterne; Byg dit eget insekthotel - og hæng det op derhjemme.

 

Hjælp vanddyrene

Hvis du vil give en hjælpende hånd til frøer, tudser og salamandre i Danmark, kan du lave et vandhul i din have. Vandhullet bruger dyrene især til at yngle i, og er det dybt nok, kan det også bruges til overvintring. Vores biologer giver dig inspiration til, hvordan man nemt laver sit eget vandhul hjemme i haven.

 

 

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.