Lav plads til naturen

19.  til 21. maj 2018
Giv naturen en hjælpende hånd - hjemme i din egen baghave. Ved eventen "Lav plads til naturen" kan du lære mere om den danske natur, om om hvordan vi kan skabe mere naturlige områder i Danmark.


Lav plads til naturen

Naturen har brug for mere plads

Over hele verden forsvinder naturområder, primært fordi der skal være plads til flere mennesker. Det sker også i Danmark, og det betyder, at vilde dyr og planter har det rigtig svært. Der er alt for få områder, hvor naturen kan få lov at være i fred og få lov at være lidt "vild", og det påvirker biodiversiteten.

 
Du kan hjælpe

Fra lørdag den 19. til mandag den 21. maj holder GIVSKUD ZOO ”Lav plads til naturen”-event. Her kan du blive klogere på, hvad du kan gøre for at hjælpe naturen hjemme i din egen have. Få tips og tricks til at hjælpe plante- og dyreliv. Og høre mere om hvad biodiversitet egentlig er, og hvorfor det er så vigtigt, at den fungerer.  

 

Besøg event-teltet ved vores vilde område

I GIVSKUD ZOO er der et stort område med masser af plads til naturen. Her sætter vi vores event-telt op, og hver dag under eventen kan du være med, når vores dygtige biologer fortæller om, hvordan man gør sin have vildere og giver mere plads til naturen derhjemme. Der vil også være en udstilling med foderbrætter, redekasser, insekthoteller og andet, som man kan tilbyde dyrene i haven, så de får nemmere ved at klare sig.

Vind flotte præmier

Under eventen kan du test din viden og deltage i sjove konkurrencer med fine præmier.

 

Program

11.30-16.00: Byg din egen fuglekasse eller insekthotel - helt gratis

11.30-16.00: Se hvordan du laver plads til naturen i din have

11.30-16.00: Udstilling - disse ting hjælper dyrene hjemme i haven

11.30-16.00: Følg biernes liv i vores flow-hive

11.30-16.00: Få en snak med biavler Bjarne Søbye

16.00: Udtrækning af hovedpræmien i teltet v. husdyrene

Alle aktiviteterne foregår ved event-teltet mellem P2 og P3 - over for anlægget med æsler, yakokser og alpakaer 


Kontaktinformation:

Biolog: Nadia S. Davidsen, ns@givskudzoo.dkSådan kan du hjælpe

 

Hjælp bierne

Bierne er blandt de dyr i verden, der rammes hårdest, når naturen svinder ind. Mange danske biarter er udrydningstruede, og selv tamme honningbier har det hårdt. Ved eventen får vi få besøg af biavler Bjarne Søbye, der kan fortælle om de danske honningbier. Du kan kigge ind i en bifamilies bo. Og du kan få inspiration til at hjælpe bierne. Du skal blot bruge en gammel thekande og lidt musselort. 

 
Hjælp fuglene
I mange skove bliver gamle og syge træer fældet og er erstattet af unge træer og buske. Men de gamle træer har huller og sprækker, som fugle, der yngler, benytter. Så når træerne forsvinder, får fuglene svært ved at finde steder at yngle. Du kan hjælpe fuglene; Byg din egen redekasse helt gratis - og hæng den op derhjemme. 

Hjælp insekterne

Ligesom fuglene mangler insekterne et sted at bo. Mange insekter i Danmark er truede, både fordi de trues af sprøjtemidler, og fordi de mangler steder at overvintre. Førhen var der mange gamle træer og stammer i skovene, hvor insekterne kunne bo, men med vores intensive skovdrift og pæne parcelhushaver kniber det med at finde egnede steder. Du kan hjælpe insekterne; Byg dit eget insekthotel helt gratis - og hæng det op derhjemme.

 

Hjælp vanddyrene

Hvis du vil give en hjælpende hånd til frøer, tudser og salamandre i Danmark, kan du lave et vandhul i din have. Vandhullet bruger dyrene især til at yngle i, og er det dybt nok, kan det også bruges til overvintring. Vores biologer giver dig inspiration til, hvordan man nemt laver sit eget vandhul hjemme i haven.

 

 

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.