Dagens programI dag 10-20

Insekternes verden

18. og 19. august 2018
Det kribler, krabler og summer i GIVSKUD ZOO, når vi i august sætter fokus på insekter. 


Insekternes verden

 

Du lægger måske ikke så meget mærke til dem, de små insekter. Men faktisk er de overalt i naturen. Og de er blandt de vigtigste brikker i vores natur. De er blandt andet med til at nedbryde døde dyr, og de er hovedføde for rigtig mange dyr for eksempel fugle og gnavere. Så de har enorm betydning. Og det kan du lære mere om, når vi sætter fokus på de små dyr ved eventen "Insekternes verden" den 18. og 19. august.  
 
Kom på tur ud i mosen

Begge dage kan du tage med biolog Jens Thorving Andersen på en sjov tur i mosen. Vi skal tømme insektfælder og under lup se mere på de dyr, vi har fanget.  Vi skal også på tur med insektnet og se, hvad man kan fange. Måske en sommerfugl.

Du kan også se nærmere på edderkopper. Vidste du måske, at nogle edderkophanner synger kærlighedssange til deres hunner? Eller at nogle edderkophunner passer rigtig godt på deres unger og giver dem mad? Hvis man kigger godt efter, kan man selv se, om det er en lille han eller hun-edderkop, man har fat i. 

Byg hotel til insekterne
Mange insekter i Danmark er truede, både fordi de trues af sprøjtemidler, og fordi de mangler steder at overvintre. Førhen var der mange gamle træer og stammer i skovene, hvor insekterne kunne bo, men med vores intensive skovdrift og pæne parcelhushaver kniber det med at finde egnede steder. Du kan hjælpe insekterne; Byg dit eget insekthotel - og hæng det op derhjemme.

Smag på insekter
Masser af dyr lever af insekter. Og insekterne er også begyndt at snige sig ind i supermarkeder, så mennesker kan putte insektsnacks i kurven. Behovet for mad stiger i takt med, at vi bliver flere og flere mennesker i verden. Men planeten kan simpelthen ikke producere mad til så mange mennesker, medmindre vi ændrer madvaner. Derfor er vi nødt til at finde alternativer til hverdagens fødevarer. Og insekter kan være et bud på fremtidens mad. 
Ved eventen kan du smage insektssnacks og få inspiration til, hvordan du selv kan bruge det i madlavningen.
 

Vind flotte præmier

Begge dage holder vi konkurrencen "Bliv insekt-ekspert". Her kan du teste din viden om insekter- og vinde fine præmier. Hovedpræmien er et sejt ekskursionssæt, som du kan bruge til insektjagt i skoven eller hjemme i haven.

  

 

Program:

12:00, 13:00, 14:00 og 15:00: Kom med på tur i mosen og tøm insektfælderne - med biolog Jens Thorvig Andersen  
12:00-16:00: Lån et net og hør om det, du fanger

12:00-16:00: Lækre smagsprøver på insekter
12:00-16:00: Lav dit eget insekthotel og tag det med hjem 
12:00-15:00: KONKURRENCE - Bliv insekt-ekspert
15:30: Dagens hovedpræmie udtrækkes til gorillafodringen

Desuden udtrækkes der løbende mindre præmier i event-teltet

 

Alle aktiviteter foregår ved event-teltet ved husdyranlægget - mellem spisestedet "Baobab" og dinosaurparken.

 

 

Kontaktinformation:

Formidler Katrine Elkjær, kel@givskudzoo.dk

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.