Åbent i dag: 10-17

Event: Hunde i zoo

12. april 2022
Oplev en actionfyldt event med fokus på menneskets bedste ven - hunden - i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i weekenden den 23. til 24. april. Hunde kan bruges til masser af opgaver for eksempel hos kriminalforsorgen og politiet, i lufthavne eller de kan være redningshunde. Mød nogle af de dygtige hunde og deres førere, og se dem i aktion ved eventen Hunde i zoo.

ormalt kan gæster opleve nordamerikanske ulve i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Og i weekenden lørdag den 23. og søndag den 24. april 2022 kommer der fokus på ulvenes nære slægtninge, hunde.
De to arter deler stamfader, men mens ulve stadig lever vildt i naturen, er hunde blevet domesticeret for mange tusinde år siden. Og siden da er der sket en enorm udvikling, og hunde bruges nu til mange opgaver, der kan hjælpe mennesker. Det kan gæster opleve ved eventen Hunde i zoo. 

- Det er fascinerende, hvad arbejdshunde kan trænes til, og hvor mange typer opgaver de kan lære. Vi formidler normalt om ulve i parken, så det er interessant nu at kunne trække tråde til deres dygtige slægtninge, hundene. Og vi kan godt garantere, at eventen bliver rigtig spændende, siger tovholder Nadia Schilling Davidsen, der er biolog og formidler i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.   

Masser af action på programmet
Listen over aktiviteter ved eventen bugner med oplevelser og action. 
Kriminalforsorgen medbringer en stor lastbil med en transportabel fængselscelle, hvor gæster weekenden igennem løbende kan opleve demonstrationer af, hvordan hundeførerne arbejder med deres narkohunde i arresthuse og fængsler.
Politiet kommer med en patruljehund og demonstrerer, hvordan de arbejder.
Man kan opleve toldhunde, som lufthavne bruger til at søge efter blandt andet penge eller bomber.
Og så vil der være demonstration af redningshundes arbejde. 

- Måske kan vi få nogle gæster til at hjælpe med at gemme sig, og så gælder det for redningshundene om at redde disse gæster, fortæller Nadia Schilling Davidsen. 

Medbring gerne egen hund og få råd og vejledning
Der kommer også hundefrisør, som kan rådgive om god pleje af hundes pels.
Gæster kan møde en hundeadfærdsspecialist og -osteopat, som vil fortælle om, hvordan man kan styrke hundens bevægeapparat, og om hvordan man kan træne med sin hundehvalp.
Og der kommer en dyrlæge og veterinærsygeplejerske, som fortæller om hundes sundhed.
Gæster er også meget velkomne til at medbringe egen hund og få et gratis tjek af hundens tænder og vægt. 

- Man bliver jo næsten helt forpustet, når man skal fortælle om de mange spændende oplevelser, som gæster kan få med sig. Det bliver i høj grad en event for hundeentusiaster, men selvom man ikke har hund, vil det også kunne være interessant at følge med i, hvordan vi mennesker kan arbejde med hunden, og hvor gavnlig den er i forskellige brancher, siger tovholderen på eventen. 


Eventen foregår - naturligvis - ved siden af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs ulveanlæg ved tipilejren.
Og programmet er med forbehold for uforudsete ændringer: 

- Hvis de dygtige hunde pludselig bliver kaldt på arbejde, er de jo nødt til at tage afsted. Men vi satser på, at de er med hele weekenden, smiler Nadia Schilling Davidsen. 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.